Pasarea ogorului (Burhinus oedicnemus)


Pasarea ogorului
Pench and Kanha Pictures

Pasarea ogorului

Aceasta, cu o inaltime de 41 cm, este o pasare de vara, cuibarind in regiunile aride ale Dobrogei, prezent pe grindurile nisipoase ale Deltei Dunarii, dar si in unele tinuturi din sudul tarii.

Coloritul penajului este cafeniu cu dungulite intunecate. Penele aripilor sunt negricioase.

Toamna se indreapta spre locurile de iernare din Africa tropicala de est si din sudul Arabiei. Se hraneste cu soareci, soparle, insecte, viermi. Puii sunt nidifugi.

persoane au considerat acest articol util. Dacă ți-a fost de ajutor, te rog să lași un vot.
%d blogeri au apreciat: