Cocorul canadian (Grus canadensis)


Cocorul canadian

Cocorul canadian

Acesta, cu o inaltime de 90-120 cm, traieste in nordul Americii de Nord si estul Siberiei. Ierneaza in Texas si America Centrala. Are corpul cenusiu, cu rosu in partea anterioara a corpului.

Isi aseaza cuibul pe pamant, puii fiind nidifugi. Penele aripilor naparlesc la doi ani, perioada cand pasarea devine incapabila de zbor. Hrana consta din diferite vegetale, dar consuma si moluste, viermi, insecte etc.

persoane au considerat acest articol util. Dacă ți-a fost de ajutor, te rog să lași un vot.
%d blogeri au apreciat: