Crestelutul mic (Porzana pusilla)


Crestelutul mic

Crestelutul mic

Acesta, cu o inaltime de 18 cm, se intalneste pe tot cuprinsul tarii noastre in ierburile umede.

Spatele este cafeniu-patat. Partea din fata si cea inferioara sunt cenusii la mascul si cafenii-roscate la femela. Cartierele de iernare sunt valea Nilului si sud-estul Indiei.

Populatiile asiatice ierneaza in sud-estul acestui continent. Puii sunt nidifugi. Hrana este formata din diferite nevertebrate ori din muguri si frunze de plante acvatice.

persoane au considerat acest articol util. Dacă ți-a fost de ajutor, te rog să lași un vot.
%d blogeri au apreciat: