Cocosul de munte (Tetrao urogallus)


Cocosul de munte

Cocosul de munte

Cocosul de munte (inaltime 61-68 cm) traieste in regiunea de conifere a Carpatilor, fiind o pasare sedentara.

Masculul are un penaj intunecat-negricios, iar femela unul cafeniu cu pete mai intunecate. Imperecherea are loc primavara, cand masculii si femelele se aduna in anumite locuri de rotit, unde cocosii executa parada nuptiala, pe ramuri mai joase, pe buturugi si chiar pe sol.

Sunt pasari poligame, masculii neinteresandu-se dupa imperechere de femele sau de pui. Femela cuibareste pe sol. Hrana consta in fructe, boabe, muguri, frunze, ace de conifere, seminte, insecte, larve etc.

persoane au considerat acest articol util. Dacă ți-a fost de ajutor, te rog să lași un vot.
%d blogeri au apreciat: