Vulturul pescar (Pandion haliaetus)


Vulturul pescar

Vulturul pescar

Vulturul pescar (58 cm) a fost semnalat pentru prima data cu certitudine ca pasare clocitoare la noi in 1960, in Delta Dunarii. Partea superioara a corpului este cafenie, iar crestetul, ceafa si partea inferioara sunt albicioase.

Este mai mult o specie de pasaj. Se hraneste indeosebi cu peste. Are posibilitatea unica la pasarile de prada de a-si indrepta si indarat degetul extern anterior. Cuibareste in Europa de nord-est si vestul Asiei si ierneaza in Africa, la sud de Sahara si in sudul Asiei.

persoane au considerat acest articol util. Dacă ți-a fost de ajutor, te rog să lași un vot.
%d blogeri au apreciat: