Vanturelul rosu (Falco tinnunculus)


Vanturelul rosu

Vanturelul rosu

Acesta , cu o inaltime de 35 cm, ne viziteaza indeosebi in sezonul cald, desi in iernile blande, cu sol descoperit, se intalneste adesea.

Are corpul ruginiu, cu pete negricioase pe spate si piept; masculii au capul si coada albastrui, iar de la coltul gurii porneste o mustata negricioasa.

Cuibareste pe arbori si stanci, la ses si la munte si chiar pe cladirile inalte din orase. Ierneaza in Africa de nord si centrala si in sud-vestul Asiei pana-n India.

persoane au considerat acest articol util. Dacă ți-a fost de ajutor, te rog să lași un vot.
%d blogeri au apreciat: