Rinocerul


Rinocerul

Rinocerul

Rinocerul se află, în rândul animalelor terestre, pe locul al doilea în lume ca mărime (imediat după elefant, care este, bineînțeles, pe locul 1). Dar, în ciuda celor 3 tone ale sale, este agil și poate alerga la fel de repede ca și un cal.

El trăiește în grupuri familiale de 3 sau 4 indivizi, care se deplasează lent prin savana, păscând iarba. Vederea sa este mediocră, dar mirosul și auzul sunt excelente.

Cel din Asia are un corn pe nas, iar cel din Africa are două. Aceste coarne pot atinge lungimea de 1,5 m! Ele sunt diferite de coarnele vacii: sunt alcătuite din aceeași materie ca unghiile noastre. Pentru a și le procura, braconierii aproape că au exterminat rinocerii.

Într-adevăr, coarnele se vând foarte scump: ele servesc la fabricarea a tot soiul de obiecte și de medicamente foarte căutate în Asia și Africa. Pielea rinocerului este foarte groasă și îl protejează ca un scut. La rinocerii din India, pielea sub formă de plăci creează impresia ca sunt îmbrăcați într-o adevărată armură. Rinocerul nu se teme de nici un animal în afară de om!

Greutate: Rinocer alb: 2.300 kg, Rinocerul negru: 800 – 1.400 kg, Rinocer indian: 2.100 kg
Mărime: 1,3 - 2,2m
Media de vârstă: 10 – 12 ani

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.