Șacalul


Șacalul

Șacalul

Există mai multe specii de șacali. Șacalul comun, care este reprezentat în fotografie, este răspândit în nordul Africii, în sud-estul Europei și în sudul Asiei; ruda sa, coiotul, trăiește în șesurile și deșerturile Americii de Nord.

Acest „câine sălbatic” este neobosit: el poate parcurge distanțe mari, alergând ore întregi. Vâneaza solitar sau în grup scoțând tot timpul urlete. Se hrănește cu rozătoare, ouă, insecte, mici antilope și, dacă este necesar, nu ezită să mănânce și starvuri.

Șacalul este la fel de șiret ca o vulpe. Atunci când observă o pradă tânără, caută să o izoleze de mama ei pentru a o ataca mai ușor. Mirosul său este foarte dezvoltat; atunci când simte apropierea unui prădător, el scoate un strigăt de avertisment de care profită toate animalele din împrejurimi. Primăvara, femela naște între 2 și 12 pui la adăpostul unei vizuini.

La maturitate sacalul poate ajunge la o înălțime de 50 cm, lungime de 90 cm și o greutate de până la 14 kg. Media de viață este cuprinsă între 8 – 15 ani.

persoane au considerat acest articol util. Dacă ți-a fost de ajutor, te rog să lași un vot.
%d blogeri au apreciat: