Padurile de foioase si de conifere


Padurile de foioase si de conifere sunt raspandite in emisfera nordica.

Padurile de foioase sunt raspandite in Europa de Vest si Centrala si in America de Nord. Padurile de foioase din Europa sunt alcatuite din stejar si fag. Acestora mai sunt asociate si alte specii de foioase: carpen, frasin, ulm, artar, cires, paltin, tei, plop. Padurile de foioase de pe continentul american includ specii ca: artar, frasin american, platan, nuc si altele. Animalele caracteristice padurilor de foioase sunt: lup, caprioara, mistret, jder, vulpe, bursuc si pasari precum cuc, pupaza, cotofana, ciocanitoare, cinteza si altele.

In padurile de foioase si in luminisuri traiesc urmatoarele animale: lupul, ursul, vulpea, iepurele, digorul, cerbul, caprioara, porcul mistret etc. De asemenea, aici traiesc pasari diferite, dintre care unele sunt calatoare (isi petrec iarna in tarile calde).

Padurile de conifere ocupa suprafete intinse in nordul Europei, Asiei si Americii de Nord. Ele se extind pana la 60 de grade latitudine nordica in Europa si Asia. In Asia (Siberia) se desfasoara pe o suprafata mare intre Muntii Ural si Oceanul Pacific. Padurile de conifere in Siberia se numesc taiga si sunt formate din: molid, brad, pin si zada. Animalele caracteristice sunt: urs, ras, veverita, elan. Padurile de conifere din America de Nord ocupa partea nordica a Canadei si sunt alcatuite din molidul alb, bradul de balsam, zada, pinul.

In padurile de conifere se gasesc animale cu blanuri scumpe: castorul, hermalina, samurul, vulpea, jderul etc.

zona padurilor temperate 2 e1330087088608
Sursa foto: locuridinromania.ro
persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.