Legea Atractiei. Cum sa-ti formulezi dorintele?


Despre Legea Atractiei este foarte posibil sa fi auzit deja din filmul The Secret - The low of attraction sau din cartile de dezvoltare personala si spirituala disponibile in librarii. Un lucru este sigur: oricat de multe informatii ai acumulat, intotdeauna experienta practica te propulseaza cel mai rapid spre victorie. Daca nu esti foarte familiarizat cu ceea ce inseamna Legea Atractiei (sau Legea Rezonantei), iti pot spune, pe scurt, asa: gandurile si emotiile au putere creatoare pe toate planurile, inclusiv pe cel fizic. Invatatura orientala spune ca orice gand produce un vortex energetic. El atrage din Univers tot ce este necesar pentru ca acel gand sa se materializeze. Stiinta admite ca vortexul (spirala) sta la baza materiei. Ceea ce trebuie sa sti este ca fiecare gand are inteligenta, substanta, dinamism si un anume magnetism. Cu alte cuvinte, viata este propria noastra profetie, iar cea mai buna modalitate de a-ti prezice viitorul este sa-l crezi!

In continuare va vom prezenta cateva modalitati de a-ti transpune fiecare vis in realitate. Atitudinea decisiva care iti poate imbunatati viata substantial este aceea de bucurie si pozitivism.

Pentru ca dorinta ta sa dinamizeze procesul atractiei (conform Legii Atractiei), trebuie sa cunosti cateva reguli de formulare scrisa a unui obiectiv.

Formularea acestei tehnici pentru formularea obiectivelor este acela ca te ajuta sa clarifici ce anume iti doresti de fapt si sa iti focalizezi atentia asupra unui singur lucru, in loc sa ramai cu impresii vagi despre scopurile tale. Vei vedea ca, dupa ce termini de formulat, te vei simti mult mai usurat si mai sigur pe viziunea ta.

Asadar, cele patru reguli sunt:

1. Exprimarea obiectivului

a) Obiectivul sa fie scris in termeni pozitivi
Exemplu corect: Renunt la fumat
Gresit: Nu mai vreau sa fumez

Ideea este ca nu-urile sunt ignorate de creier, intrucat atentia lui este focalizata pe vreau sa fumez.

b) Fara comparatii
Gresit: Fumez mai putin. (Mai putin decat cine? Mai putin in comparatie cu ce perioada in viata?).
Daca totusi metoda aleasa de tine, sa spunem, ar fi sa renunti progresiv la fumat, rarind tigarile, atunci vei zice: Fumez trei tigari pe zi.

c) Obiectivul sa fie precis determinat (ce, cum, cine, unde, cand)
In functie de scopul stabilit, detaliile difera.
Gresit: De maine ma las de fumat. (Maine inseamna intotdeauna ziua care urmeeaza si niciodata azi.)
Exemplul corect: Din data de 1 septembrie 2012 fumez doar 3 tigari pe zi.

d) Nu include vorbe modale (as vrea, mi-as dori, ar trebui sa etc.)
Acestea transmit creierului ca intentia noastra este slaba si ca, de fapt, nu avem de gand sa facem nimic corect pentru realizarea obiectivului stabilit.

2. Obiectivul sa fie initiat si mentinut de tine

In cazul in care ceea ce iti doresti implica vointa sau participarea altei persoane asigurate ca tu faci tot ce iti sta tie in putinta pentru ca obiectivul tau sa devina realitate, dar lasa-i si celuilalt spatiul si libertatea sa decida ce crede ca e bine pentru el sau pentru tine. Cu alte cuvinte, fa-ti partea ta de treaba cat de bine poti si accepta ca, in acest caz, s-ar putea ca dorinta ta sa nu se indeplineasca acum sau sa nu se indeplineasca deloc. A te agata de finalizarea unui proiect, in ciuda tuturor obstacolelor, nu este intotdeauna o abordare sanatoasa, mai ales daca mai sunt implicati si alti oameni. A castiga inseamna uneori a pierde.

3. Stabileste-ti o metoda de evaluare a progreselor si a rezultatului final

Acest lucru te ajyta sa-ti ofere singur feedback si sa vezi daca te afli inca pe drumul cel bun sau daca ti-ai atins deja obiectivul. Tine un jurnal. Identifica unele dovezi ale atingerii scopului (ce vad, ce aud, cum ma simt, ce fac mai departe etc.)

4. Verifica daca obiectivul tau este ecologic

Ce efecte (pe termen scurt si lung) are implinirea dorintei tale asupra ta si a celor din jur? Ce schimbari vor interveni in viata profesionala, de familie, sanatate, prieteni, timp liberi etc.? Care sunt dezavantajele atingerii scopului? E un pret pe care merita sa-l platesti?

Cam acestea sunt cele patru reguli pentru formularea corecta si eficienta a unui obiectiv.

Sursa: Revista Focul Vietii

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.