De unde se procura puietul de nuc?


Afacerea nu nuci - investitie mica, profit mareDaca vom nuci la intamplare in gradina, chiar din soiuri selectionate, cu speranta ca va rasari macar un pom, atunci trebuie sa stim ca puiul de nuc nu va pastra in totalitate caracteristicile soiului. Este adevarat ca, in acest caz, nucul traieste mult, intre 80 si 100 de ani, dar intra si mai tarziu in rod, respectiv dupa 10-12 ani.

O alta varianta ar fi cea de altoire a nucului cu ramuri alese de noi dintr-un soi dorit, caz in care se pastreaza insusirile valoroase si vom avea o intrare pe rod destul de rapida (6-8 ani). Atentie! Problema altoirii nucului nu este pe deplin definita, asa ca s-ar putea ca pomii altoiti sa nu rodeasca asa cum ati sperat.

In aceasta situatie, de unde putem cumpara puietul pentru plantare? Cel mai indicat ar fi sa apelam la institutele sau statiunile de cercetare pomicola, la cateva ferme specializate din judetele Arges, Vrancea, Neamt, Galati, Iasi, Bistrita-Nasaud, Slaj, Satu Mare etc. si, evident, la magazinele de profil.

Sursa: Focul Vietii

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.