Migdalul


 

migdalul

Migdalul (in latina Prunus dulcius) este un pom fructifer din familia Rosaceae. Fructele lui sunt de forma alungita, acoperite de o coaja groasa; in interior fructul contine un sambure tare.

Migdalul este cultivat de 4000 de ani. In prezent cele mai intinse plantatii se gasesc in California, zona Marii Mediteraneene, Pakistan si Iran. Exista doua tipuri de migdale.

Migdalele dulci sunt acoperite de o membrana de culoare bruna, aspra la pipait si se folosesc la prepararea si aromatizarea unor bauturi alcoolice, la lichioruri, marzipan. Migdalele amare nu se pot consuma ca atare, ele contin amigdalin, din care rezulta acid cianhidric.

Migdalele sunt alimente deosebit de benefice. Rolurile lor sunt multiple: reduc glicemia, colesterolul, scad riscul de deces datorat bolilor cardiovasculare cu 25-50%. Sunt excelente in perioadele de post sau pentru vegetarieni.

De asemenea, migdalele sunt recomandate a fi folosite si in cosmetica, in special in tratamente pentru hidratarea pielii, in acest scop utilizandu-se laptele de migdale.

Autor: Revista Kaufland
Sursa foto: jorjette.ro

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.