Tabelul periodic al elementelor

tabelul periodic al elementelor

Tabelul periodic al elementelor

Tabelul periodic al elementelor reprezintă o asamblare a toate cele 118 elemente chimice cunoscute omului. Tabelul organizează aceste elemente într-un mod informativ care poate fi ușor de înțeles de toată lumea.

Tabelul periodic al elementelor a oferit chimiei șansa de a fi ușor înțeles de mințile tinere și de a le menține interesate, dar pentru că majoritatea profesorilor buni îi stimulează pe elevi să memoreze cele 118 elemente găsite în tabelul periodic ca o modalitate de a învăța, elevii au nevoie de sfaturi pentru a-și îmbunătăți memoria.

Tabelul periodic al elementelor arată greutatea atomică, numărul atomic, configurația electronică și proprietățile chimice ale tuturor elementelor. În tabelul periodic al elementelor, elementele au fost aranjate în funcție de numărul lor atomic și grupate în nemetale, metale și metaloizi.

Unele elemente găsite în tabelul periodic au fost descoperite cu mult înainte de începuturile teoriei atomice moderne, în timp ce unele tocmai au fost descoperite cu aproximativ cinci ani în urmă.

În chimie, un element este o substanță care este alcătuită din același tip de atomi. Toate elementele nu pot fi descompuse în substanțe mai mici, dar pot fi combinate pentru a fi transformate în alte elemente sau, în unele cazuri noi, prin utilizarea procedurilor nucleare.

Toți atomii prezenți într-un element poartă același număr atomic și atunci când numărul de protoni din acești atomi s-a schimbat, atunci elementul se schimbă odată cu el.

Tabelul periodic al elementelor folosit de studenți, academicieni și chimiști deopotrivă până în prezent, a fost dezvoltat de Dmitri Ivanovici Mendeleev, mai cunoscut sub numele de Dmitri, încă din 1869.

Tabelul periodic al elementelor creat de el clasifică elementele în funcție de proprietățile lor chimice și creșterea greutății atomice. Numărul atomic, care identifică poziția unui element în tabelul periodic, este egal cu numărul de protoni din nucleu.

Dmitri Mendeleev a fost un chimist rus, cel mai bine cunoscut pentru dezvoltarea legii periodice a proprietăților elementelor chimice. Această lege prevede că elementele prezintă o periodicitate a proprietăților chimice atunci când sunt dispuse în funcție de greutatea atomică.

Mendeleev și alți chimiști au avut o idee monumentală de a folosi greutățile atomice ale elementelor pentru a construi un principiu de organizare care ar putea lega proprietățile elementelor de greutățile lor atomice.

Mendeleev a început să încerce să discearnă un model între elemente. Când a aranjat elementele în funcție de greutatea lor atomică, a găsit un model nedescoperit de predecesorii săi. Modelul avea de-a face cu valența sau puterea de combinare a elementelor.

În 1871, Dmitri Mendeleev a publicat o versiune îmbunătățită a tabelului periodic, în care a lăsat goluri pentru elemente care nu erau încă cunoscute. Din spațiile goale indicate în tabelul său, Mendeleev a putut prezice existența unor elemente nedescoperite încă.

Diagrama și teoriile sale au câștigat o acceptare sporită atunci când au fost descoperite ulterior trei elemente prezise: galiu, germaniu și scandiu.

Când a publicat inițial primul tabel periodic al elementelor în 1869, oamenii de știință nu s-au grăbit să adune, deoarece nu a suscitat prea mult interes în rândul lor. Cu toate acestea, după ce Mendeleev a lăsat în mod deliberat goluri pentru elementele care nu au fost încă descoperite și chiar a indicat care ar trebui să fie proprietățile sale chimice și a fost apoi descoperit, Mendeleev și tabelul său periodic al elementelor au atras atenția comunității științifice.

Faptul că predicțiile sale au fost dovedite în mai puțin de două decenii este destul de remarcabil pentru comunitatea științifică și pentru care a fost recunoscut la nivel internațional și chiar a primit diverse distincții și premii.

Cunoașterea tabelului periodic pe de rost este probabil una dintre cele mai dificile sarcini științifice prin care trebuie să treacă un student. Tabelul periodic al elementelor este probabil cea mai recunoscută ilustrație folosită în studiul științei, în special, în chimie.

La mai bine de 150 de ani de la crearea tabelului periodic al elementelor, 55 de elemente au fost adăugate la tabel, pe măsură ce oamenii de știință continuă să descopere ceva nou.

Dintre cele 118 elemente cunoscute, 98 dintre ele apar în mod natural, ceea ce înseamnă că acestea nu trebuie să fie prelucrate chimic în laboratoare. Celelalte 20 de elemente au avut nevoie de laboratoare și acceleratoare nucleare pentru a fi produse.

Altele 32 din cele 98 de elemente care apar în mod natural sunt în forma lor pură, în timp ce restul de 66 sunt compuși, iar 80 de elemente naturale nu pot fi supuse dezintegrării radioactive și, prin urmare, sunt considerate stabile.

După peste 200 de ani de dezvoltare și îmbunătățire a tabelului periodic al elementelor, acesta este în sfârșit complet. Până în prezent, tabelul periodic al elementelor este cunoscut ca inima studiului chimiei.

Tabelul periodic al elementelor nu a rămas neatins de timp, ci, în schimb, a fost îmbunătățit de acesta, fără a-și pierde scopul și forma inițială.