Pergamentele care revolutioneaza crestinismul. Cine a fost Iisus?

Pergamentele care revolutioneaza crestinismul. Cine a fost IisusIn secolul al XIX-lea, preotul Berenger Sauniere din satul francez Rennes-le-Chateau, s-a apucat sa restaureze biserica din localitate care data din secolul al VI-lea. Pe parcursul lucrarilor, acesta a descoperit intr-una din coloanele goale ale altarului patru pergamente pastrate in tuburi de lemn inchis.

Cum Sauniere nu stia sa descifreze codurile din pergamente, s-a dus imediat la Paris cu speranta sa gaseasca raspunsuri. Timp de trei saptamani acesta nu a mai revenit in localitatea sa, fiind integrat in cele mai distinse cercuri ecleziaste si avand parte de sustinerea neconditionata a Vaticanului.

Insa ce mistere ascundeau aceste pergamente?

Potrivit lui Henri Lincoln, unul dintre autorii cartii „SANGELE SFANT SI SFANTUL GRAAL”, in pergamentele descoperite la Rennes-le-Chateau se afla informatii care pot zgudui lumea crestina. Ipoteza sa porneste de la ideea ca, de fapt, Iisus a fost casatorit. Nu exista nici o afirmatie explicita in Evanghelii care sa sustina acest lucru, dar daca pretindea ca este rabin, acest fapt ar fi fost aproape o conditie obligatorie. Legea iudaica stabilea destul de categoric ca un barbat necasatorit nu putea fi invatator. Mai mult, episodul nuntii din Cana ne face sa ne intrebam daca nu cumva aceasta ceremonie a fost, de fapt, propria nunta a lui Iisus – avand in vedere prezenta Mariei, mama lui Iisus, si mentionarea repetata a titlului de mire, cu care i se adreseaza lui Iisus.

Apoi, intregul episod al rastignirii este incarcat cu elemente ambigue, dupa cum sustine Lincoln. Rastignirea era o practica romana rezervata exclusiv celor care se facusera vinovati de crime impotriva imperiului. Acest lucru ar sugera ca a facut, probabil, ceva ce a starnit mania Imperiului Roman, mai degraba decat sa incalce legea iudaica. Mai mult, cei care erau rastigniti mureau, de obicei, in mai mult de o saptamana, in schimb moartea lui Iisus pare sa fi fost bine programata pentru a confirma profetia din Vechiul Testament. Iar conform legilor romane, rastignitii nu aveau dreptul sa fie ingropati, fiind pur si simplu lasati sa putrezeasca pe cruce.

Secretul lui Sauniere a fost bine pastrat. Daca cele spuse de Henry Lincoln ar fi adevarate, atunci putem intelege de ce biserica, la sfarsitul secolului al XIX-lea, era atat de preocupata ca Sauniere sa nu dezvaluie ceea ce stia.

 

ANUNT IMPORTANT: Acces Liber este un blog cu frica de Dumnezeu care se supune in totalitate legilor bisericesti si care crede in Evanghelie si Biblie. In articolul prezentat mai sus sunt doar concluziile la care a ajuns un scriitor in urma cercetarilor realizate de el, cat si parerile conspirationistilor.

A fost articolul de ajutor?

0 / 0

%d blogeri au apreciat: